Over Schizofrenie Check hoe het met je gaat! Reageer Archief Forum Disclaimer/Privacy verklaring | Colofon

E-health
Boekentips
Mindfulness
Stemmen horen
Rust in je hoofd
Hersenonderzoek
Social media
Confrontaties aangaan

Diabetes
De inlooppoli
Drugs
Gezond eten
Bewegingsstoornissen
Mondverzorging
Dag en nacht ritme
Blowen

Wonen
Jongeren
Het ervaringsspel
Migranten
Kinderwens
Relatie broer/zus
Actie maakt gezond!
2 moslims over schizofrenie


Het Ei voor muzikanten

Ben je zanger, drummer of gitarist en zoek je een band? Wil je leren zingen, samen of solo? Heb je eigen songs op je computer gecomponeerd en wil je dat anderen daar ook van kunnen genieten? Zou je dolgraag willen optreden voor publiek of een opname maken van jezelf? Het kan allemaal in het Ei in Amsterdam. Het Ei –complex heeft alles in huis om muziek te maken: geluidsstudio’s met de meest geavanceerde apparatuur en werkruimtes waar creatieve ideeën tastbaar worden gemaakt. Daarnaast - en minstens zo belangrijk - is het een veilige omgeving waar talentvolle mensen met een psychische kwetsbaarheid zich snel thuis voelen.

‘Hannie Boumans en Maarten van Egmond zijn de drijvende krachten achter de Stichting Ei-werk, dat in het Ei-complex gevestigd is. De Stichting organiseert muziekactiviteiten voor mensen met een psychische of maatschappelijke kwetsbaarheid die zichzelf willen ontwikkelen. Er is gekozen voor een professionele benadering; de deelnemer is een mens met muzikaal talent. Maarten en Hannie worden ondersteund door een team van professionele muziekdocenten en workshopbegeleiders, met en zonder psychiatrische achtergrond. Daarnaast leveren betrokken vrijwilligers een actieve bijdrage.

Popworkshops
Veertig muzikanten nemen wekelijks deel aan pop- en zangworkshops, gitaarlessen, audio- en filmopnamen of andere muziekactiviteiten. De popworkshops worden gegeven worden door twee leden van de band de Electric Space Cowboys. Niet voor iedereen is het even makkelijk om op tijd te komen en soms slaan de cursisten wegens vermoeidheid een sessie over. Wanneer dat gebeurt, haalt Hannie alles uit de kast om de mensen ‘bij de les’ te houden. ‘De bands werken in tien sessies naar een optreden toe en als dan een muzikant uitvalt, treft het de hele groep. Een enkele keer halen we een deelnemer thuis op.’

De rocktherapietour
Tijdens de rocktherapietour van de Electric Space Cowboys spelen regelmatig mensen met een psychiatrische achtergrond met de band mee. Dat is voor talentvolle mensen een mooie uitdaging. Hannie: ‘Je ziet mensen echt veranderen, zelfbewuster en opener worden.’

AMC-Vippers
Muziekdocent Tim Egmond heeft al drie groepen computermuzikanten en rappers begeleid. De groep bestaat uit zes tot zeven jongeren die bij het VIP-team(vroege-interventie-psychose) in behandeling zijn. Zij componeren samen hun eigen muziek en nemen die in een opnamestudio van het Ei-complex op (CD Koek en Ei, vol 3). Na afloop van de cursus volgt er steevast een presentatie met publiek.

Kijk voor meer informatie op:
www.ei-werk.nl

Bron: YpsilonShare on Facebook Share on Twitter